AANBIEDING! Workshop 
Gezond Computer gebruik.
1,5 uur Incompany,
max 15 deelnemers
Direct aanmelden
NU MAAR €250,-

Advies op maat

Weet u niet welke training of workshop u nodig heeft?

”Wat leuk is werkt goed”

Lekker werken

Werk en ”lekker werken” is voor veel mensen erg belangrijk. Wanneer er een probleem met het werk ontstaat, ongeacht de oorzaak, betekent dit voor veel mensen dan ook een forse kink in de kabel. Die kink kan het resultaat zijn van een voorafgaand proces waarbij vanuit de werknemer en/of de werkgever onvoldoende aandacht is geweest voor potentiële problemen, of  door een opeenstapeling van factoren waarop noch werkgever, noch werknemer (voldoende) invloed hebben kunnen uitoefenen.

Lage Land is ervan overtuigd dat, hoe dan ook, het goed is voor mensen om aan het werk te zijn, aan het werk te blijven, of in geval van ziekteverzuim, het werk zo snel mogelijk te hervatten. Deze overtuiging sluit over het algemeen aan bij de belangen van de werkgever. Dat deze overtuiging tevens aansluit bij de belangen van de werknemer, vergt in sommige gevallen nog wat tijd.

Het laatste is op zich niet zo gek. De tijd dat voornamelijk rust werd voorgeschreven voor tal van fysieke en/of psychische problemen ligt niet zover achter ons. Maar daar waar men tegenwoordig de combinatie van psychische en fysieke factoren bij het ontstaan van ziekte herkent en onderkent is men ook anders gaan denken over de manier van herstel. Aandacht voor de aard van de overbelasting, de persoon zelf en activering zijn daarbij belangrijk.

Overbelasting

Het begrip ‘overbelasting’ wordt gebruikt bij het beschrijven van de toestand waarin een medewerker zich bevindt wanneer fysieke factoren, psychische stressoren of een combinatie daarvan, het werken bemoeilijken of onmogelijk maken. Ongeacht de oorzaken van de overbelasting zijn er vijf stappen die werkgevers en werknemers zelf kunnen maken om overbelasting te verminderen of op te heffen. Deze zijn:
 
- bewustwording van het probleem;
- kenbaar maken van het probleem;
- hulp inroepen;
- nieuw gedrag aanleren;
- nieuw gedrag bestendigen.     

Vraaggericht en maatwerk

Lage Land biedt groepen en individuele medewerkers praktische begeleiding bij het maken van deze stappen. Daarbij gaan wij uit van de vraag van de medewerker(s) en de eisen die de werkgever stelt. De preventie van gezondheidsrisico’s en/of een succesvolle reïntegratie is immers een zaak van beiden.

Onze trajecten

Lage Land biedt u een aantal preventieve en curatieve trajecten waarin de factoren die leiden tot overbelasting en ziekteverzuim praktisch worden beïnvloed. Alle trajecten zijn gericht op het opdoen van kennis en kunde, waarbij gebruik wordt gemaakt van bewustwording (kennis) en gedragsverandering (kunde).    

Modulair aanbod

De producten van Lage Land zijn vormgegeven in modulen. Elke module kan apart of in combinatie met anderen worden ingekocht en aangewend. Naar aanleiding van de vraag van de medewerker(s) en de eisen die worden gesteld door de werkgever stelt Lage Land een aanbod samen. Dit aanbod is een op maat gesneden selectie van de modulen die Lage Land biedt, desgewenst nog verder aangepast aan specifieke individuele- of bedrijfsomstandigheden.   

 Een greep uit onze trainingen als voorbeeld:


 

 • Gezond Computergebruik!

  Voorkomen is beter dan genezen

  Al uw medewerkers in een plenaire workshop geïnformeerd over het optimaal gebruik van de ergonomische  werkomgeving, kennis opdoen over RSI en de meest voorkomende overbelastingsklachten in uw branche. Deze bewustwording, in combinatie met de psychosociale meerwaarde van het werken in groepen, bevorderen tijdige aanpassingen van gedrag en gewoonten.

  Meer over de training
 • Zit u goed?

  Zo stelt u uw stoel in en optimaliseert u uw werkplek

  De trainer komt langs op de werkplek om in 10 minuten de medewerker te instrueren over de persoonlijke instellingen van het bureau en de stoel. Waar dienen die knoppen voor? Hoe hoog moet het bureau en waar plaats ik het meest optimaal mijn monitor?

  Meer over de training
 • Werkplekonderzoek

  fysieke klachten?

  Uw medewerker heeft klachten. Wij zorgen ervoor dat de omgeving hierop wordt aangepast en instrueren uw medewerker in efficiënt bewegingsgedrag en optimaal gebruik van ergonomisch meubilair

  Meer over de training
 • Maatwerk training

  Uw eigen training voor uw eigen medewerkers

  U kent de koers van uw bedrijf het best. U weet wat er speelt in de markt en bij uw medewerkers. WIj horen dat graag van u. Voor onze dienstverlening geldt maatwerk als enige standaard. Samen met u maken wij het trainingsaanbod wat het best aansluit bij uw medewerkers. Zowel in inhoud, opbouw, duur en tempo, zowel op methodiek en didactiek wordt het aanbod afgestemd op uw bedrijfscultuur, strategie en ambitie. 
  Soms wordt er een pilot training georganiseerd om voorafgaand aan de start de puntjes op de i te kunnen zetten. Natuurlijk worden de resultaten geëvalueerd en als u dat wilt kunt u zelfs de gehele organisatie en planning van trainigen aan ons overlaten.

  Bent u geïnteresseerd in een maatwerk training?
  Neemt u gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.
  Wij vertalen uw behoefte naar een concreet aanbod.
   

  Meer over de training